Kouluttaudu ja työllisty telineasentajaksi

Työpaikat / Kouluttaudu ja työllisty telineasentajaksi

Kouluttaudu ja työllisty telineasentajaksi

Hakuaika päättyy 21.01.2022

Turku Rakennusala Barona Rakennus Oy

Ramirent ja Barona Rakennus yhdessä Turun AKK:n, ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa kouluttavat 15 uutta telineasentajaa teollisuus- ja telakkaympäristöön Turussa. Koulutus järjestetään Turussa 14.2.-10.5.2022. Emme hae valmiita tekijöitä vaan koulutamme sinut alan ammattilaiseksi. Rekrykoulutuksen tavoitteena on työsuhde koulutusohjelman jälkeen ja koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutuksesta järjestetään TE-live -tilaisuus 10.12.2021, jota pääset katsomaan ja lähettämään kysymyksiä chatissä tästä linkistä:

https://te-live.fi/

Kenelle koulutus sopii

Aikaisempaa kokemusta ei vaadita vaan asenne ja halu oppia uutta ratkaisevat. Työtehtävät vaativat kohtalaista fyysistä kuntoa sekä rohkeutta työskennellä ulkona, korkeissa paikoissa. Koulutus on suomeksi, joten osallistuminen edellyttää kohtuullista suomen kielen taitoa. Koulutus on kohdennettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Telineasentajan työ

Telineasentajana työskentelet työryhmissä, joissa on yleensä 2-4 asentajaa. Työkohteina voivat olla uudisrakennuksilla esimerkiksi muuraustelineet tai rakennettavan kohteen kokonaan suojaaminen sääsuojalla. Saneerauskohteina ovat usein julkisivujen korjaamisiin tehtävät huputetut julkisivutelineet tai kattoremontteihin suojaksi tehtävät räystästelineet ja sääsuojat. Teollisuuskohteissa, kuten kaivoksilla, teräs-, kemian- tai paperiteollisuuden työkohteissa, pääset rakentamaan monimuotoisia, yleensä hieman pienempiä telineitä koneiden huoltoihin ja muihin laitosten kunnossapitoon liittyviin työvaiheisiin.

Koulutuksen sisältö

Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla. Rekrykoulutus rakentuu 20 telineasennusta käsittelevästä lähiopetuspäivästä sekä työssäoppimisesta. Koulutuspäivien aikana suoritetaan mm. työturvallisuuskortti, hätäensiapukortti, henkilönostinkortti sekä trukkikortti. Lisäksi koulutuksessa käsitellään muun muassa telinetöitä koskevaa lainsäädäntöä, työturvallisuutta, telineille tehtäviä tarkastuksia, eri telinetyyppejä, käyttötarkoituksia ja kuormituksia. Koulutusohjelmaan kuuluu 40 päivän työssäoppimisjakso telakalla.

Koulutuksen ja työpaikan sijainti

Koulutuksen lähiopetus on Turun AKK:n tiloissa osoitteessa Artukaistentie 11-13 Turku.

Koulutukseen liittyvä työssäoppimisjakso on telakalla.

Koulutuksen jälkeinen työpaikka on ensisijaisesti Ramirentin työkohteissa Turun telakalla Barona Rakennuksen työntekijänä.

Hakeminen

Hae koulutukseen 21.1.2022 mennessä.

Haku on kaksivaiheinen. Jotta pääset mukaan hakuprosessiin, sinun tulee täyttää molemmat hakemukset huolellisesti. Hakemuksen perusteella sinut kutsutaan haastatteluun.

Koulutuksen valintahaastattelut pidetään 2.2.2022 Turun AKK:n tiloissa, jonne kutsutaan henkilökohtaisesti. Perustelethan hakemuksesi huolella.

Lisätietoja koulutuksesta

Turun AKK: Kimmo Hernelahti, puh 040 184 2894, kimmo.hernelahti@turunakk.fi

Barona: Jari Maskonen, puh 050 572 4667, jari.maskonen@barona.fi ja Wilma Ensiö, puh 044 491 4224, wilma.ensio@barona.fi

Koulutukseen hakeutuminen TE-toimistossa ja koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:

TE-toimiston valtakunnallinen koulutusneuvonta ma-pe klo 9.00–16.15, puh. 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta