Vakavaraisuuslaskennan asiantuntija

Työpaikat / Vakavaraisuuslaskennan asiantuntija

Vakavaraisuuslaskennan asiantuntija

Hakuaika päättyy 30.09.2021

Helsinki Pankki/rahoitus/vakuutus Kuntarahoitus Oyj

Liity huomisen tekijöihin.

Kuntarahoitus on yksi Suomen suurimmista luottolaitoksista. Asiakkaitamme ovat suomalaiset kunnat, kuntayhtymät, kuntien yhtiöt sekä yleishyödylliset asuntoyhteisöt. Meidän työmme ansiosta Suomessa rakennetaan tälläkin hetkellä päiväkoteja, kouluja, asuntoja, sairaaloita, energialaitoksia ja vedenpuhdistamoita. Kuntarahoituksen asiakaskunta on kotimaista, mutta toimintaympäristömme globaali. Olemme aktiivisin suomalainen joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskija kansainvälisillä pääomamarkkinoilla.

Kuntarahoituksen arvoja ovat asiakaskeskeisyys, avoimuus ja vastuullisuus. Meillä pääset osaksi innostunutta, osaavaa ja motivoitunutta työyhteisöä, jossa viihdytään.

Kuntarahoituksen toimitilat sijaitsevat aivan Helsingin sydämessä, Kampin Graniittitalossa.

Haemme nyt taloustoimintoomme analyyttistä, ratkaisukeskeistä ja muutoksesta innostuvaa

Vakavaraisuuslaskennan asiantuntijaa

Tehtävässä varmistat, että Kuntarahoituksen vakavaraisuuslaskennassa noudattamat periaatteet huomioivat Kuntarahoituksen erityispiirteet ja ovat sääntelyn mukaiset. Vastaat vakavaraisuuslaskennan kuukausittaisesta laskennasta ja raportoinnista sekä seuraat ja analysoit vakavaraisuuslaskentaan vaikuttavia muutoksia sääntelyssä ja liiketoiminnassa. Lisäksi vastaat vakavaraisuuslaskennan ja raportoinnin kehittämisestä ketterillä menetelmillä. Vakavaraisuuden sääntelyn vahvana asiantuntijana osallistut myös konsernin pääomasuunnitteluun.

Työskentelet osana seitsemäntoista hengen yksikköä, joka vastaa Kuntarahoitus-konsernin ulkoisesta laskennasta ja tilinpäätöksestä, taloudellisesta sääntelystä, pankkiregulaation, erityisesti vakavaraisuus- ja kriisinratkaisusääntelyn, seurannasta sekä raportoinnista viranomaisille ja Kuntarahoituksen johdolle. Tehtävässä teet tiivistä yhteistyötä oman yksikkösi lisäksi myös eri Kuntarahoituksen muissa toiminnoissa työskentelevien asiantuntijoiden kanssa – varsinkin Riskienhallinnan sekä Yrityssuunnittelun ja Tiedonhallinnan kanssa.

Lue lisää työskentelystä Kuntarahoituksen Laskenta ja viranomaisraportointi -yksikössä

Kuntarahoitus on yksi Suomen suurimmista luottolaitoksista ja ollut vuodesta 2016 lähtien EKP:n suorassa valvonnassa, mikä osaltaan asettaa raportoinnillemme korkean vaatimustason ja edellyttää jatkuvaa toiminnan ja oman osaamisen kehittämistä. Työ vaatii tiivistä yhteydenpitoa valvovien viranomaisten sekä kansainvälisten järjestelmäkumppanien kanssa.

Sinä voit olla etsimämme vakavaraisuuslaskennan asiantuntija, jos näet muutokset mahdollisuutena, pankkiregulaation innostavana ja projektityön tuttuna tapana saada asioita kehitettyä. Olet aloitteellinen ja jämäkkä koordinoija, jolla langat pysyvät käsissä tiukoissakin aikataulupaineissa. Raportointivälineet ovat sinulle tuttuja ja pystyt tehokkaasti prosessoimaan dataa ja analysoimaan tuloksia. Sinulla on vahva ymmärrys rahoitustuotteista ja luottolaitosten liiketoiminnasta sekä useamman vuoden kokemus vakavaraisuuslaskennasta, regulaation seurannasta tai riskienhallinnasta. Katsomme johdannaisosaamisen eduksesi. Tehtävä on laaja-alainen ja vaatii analyyttistä työotetta, hyvää kokonaisuuksien hahmottamiskykyä ja kehittämishalua. Yhteistyökyky, hyvät viestintätaidot ja erinomainen englannin kielen osaaminen ovat ehdottomia edellytyksiä tehtävässä menestymiselle.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä hyödyntämään ja kasvattamaan osaamistasi jatkuvasti kehittyvässä, kansainvälisessä ympäristössä. Pääset työssäsi konkreettisesti vaikuttamaan kansainvälisillä markkinoilla toimivan ja suomalaista yhteiskuntaa muokkaavan luottolaitoksen tulevaisuuden kehitykseen ja työskentelemään osana motivoitunutta, kunnianhimoista ja yhteisiin tavoitteisiin sitoutunutta asiantuntijaporukkaa, jossa teemme työtä hyvällä fiiliksellä ja ratkaisemme ongelmia yhdessä. Visiomme on olla asiakkaidemme tärkein rahoituskumppani ja olemme sitoutuneet tavoittelemaan parempaa tulevaisuutta vastuullisesti asiakkaidemme kanssa. Olemme myös määrittäneet yhdeksi vastuullisuustyön tavoitteeksi henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämisen. Tutustu paremmin Kuntarahoitukseen

Lue lisää Kuntarahoituksessa tehtävästä monipuolisesta ja merkityksellisestä työstä

Kiinnostuitko? Kiinnostaako sinua työskentely Suomen kolmanneksi suurimmassa rahoituslaitoksessa? Jos vastasit kyllä, lähetä CV:si ja hakemuksesi oheisen linkin kautta mahdollisimman pian, mutta aivan viimeistään 30.9.2021. Aloitamme hakemusten käsittelyn jo ennen hakuajan päättymistä.

Toteutamme rekrytoinnin yhteistyössä Baronan kanssa. Lisätietoja tehtävästä tai rekrytointiprosessista antaa Recruitment Consultant Sanna Minkkinen, p. +358 44 033 4356 tai sanna.minkkinen@barona.fi

Jaakonkatu 3, 00100 Helsinki