Haussa kesäduuni? Katso kaikki avoimet paikat täältä!

Haussa kesäduuni? Katso kaikki avoimet paikat täältä!

Kaivonporaajan Rekrykoulutus

Työpaikat / Kaivonporaajan Rekrykoulutus

Kaivonporaajan Rekrykoulutus

Höh - harmillista! Haku tähän työpaikkaan on jo päättynyt.


Helsinki Espoo Vantaa Kuopio Tampere Turku Rakennusala Teollisuus/tuotanto Asennus/huolto

Uusi ura kaivonporaajana? Poratek ry:n jäsenyritykset, Barona ja Taitotalo yhdessä kouluttavat ja rekrytoivat kaivonporauksen tulevia ammattilaisia! Koulutus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden hankkia uuden uran kaivonporaajana / energiakaivojen putkittajana ilman aikaisempaa alan kokemusta.

Millaista on kaivonporaajan työ?

Työ kaivonporaajana sopii erityisesti koneista ja tekniikasta kiinnostuneille. Työ on itsenäistä ja vapaata, mutta vastuullista. Työtä tehdään yhdessä työparin kanssa vapaasti valitsemalla työrytmillä pääosin ulkotöinä säällä kuin säällä. Kaivonporaaja saa tietoonsa työkohteet ja sen jälkeen itsenäisesti koordinoi kaivon poraamisen alusta loppuun saakka. Kaivonporaajana saat hyvän ansion tekemästäsi työstä.

Poratek ry on kaivonporausalan etujärjestö, joka on toiminut jo vuodesta 1996. Järjestö on taitavien osaajien verkosto ja vastuullinen vaikuttaja ja jo puolet Suomen kaivonporausurakoitsijoista kuuluvat järjestöön. Jäsenyys takaa tarkan laatutason lisäksi vastuullisista työtavoista ja sitoutumisesta vastuullisiin työtapoihin ja viimeisimpiin suosituksiin sekä vaatimuksiin.

Koska vedessä ja energiassa on kyse elämän elinehdoista, yhdistyksen työ koskettaa koko yhteiskuntaa. Poratek edistää uusiutuvien luonnonvarojen laadukasta ja turvallista käyttöä sekä kehittää porausalaa kohti osaavampaa huomista.

Yritykset ja alueet

Kaivonporausalan yritykset sijoittuvat eri puolille Suomea, joten valitset hakuvaiheessa sinua kiinnostavan alueen. Huomioithan, että osalla yrityksistä on huomattavasti laajempi toimialue ja työ saattaa vaatia matkustusvalmiutta.

 • Skanska infra - Helsinki/toimintaa pääkaupunkiseudulla
 • Talman Energiaporaus - Halkia/toimintaa pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa
 • Infra Reiman - Turku/toimintaa koko Suomessa ja Pohjois-Norjassa
 • Green Heat - Pirkkala/ toimintaa Pirkanmaalla
 • KS Geoenergi - Kruunupyy/toimintaa Pohjanmaalla
 • PT-Energiaporaus - Leppävirta/ toimintaa Pohjois-Savossa
 • Sotkamon Porakaivo - Vuokatti/toimintaa Lapissa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa

Mitä koulutus sisältää?

Kaivonporaajan työvoimakoulutus alkaa huhtikuussa ja kestää neljä kuukautta. Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla. Rekrykoulutus rakentuu noin 30 lähiopetuspäivästä sekä työssäoppimisesta, joka kestää noin 60 päivää. Rekrykoulutuksen tavoitteena on vakituinen työsuhde ohjelman jälkeen ja koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus järjestetään suomeksi.

Huomioithan, että koulutuksen lähiopetuspäivät järjestetään Helsingissä. Työssäoppimisjakso järjestetään valitun alueen yrityksen työkohteissa, jotka tarkentuvat myöhemmin. Lähiopetuspäivien ajaksi majoitus on mahdollista järjestää Baronan yhteistyökumppanin kanssa.

Odotamme hakijalta:

 • B-luokan ajokorttia, C-luokan ajokortti on eduksi, mutta ei välttämätöntä
 • C-luokan ajokortti on välttämätön Sotkamon Porakaivon työkohteissa, muissa kohteissa C-kortti on eduksesi, mutta ei välttämätön
 • Katsomme eduksi aiemman kokemuksen hitsaamisesta tai maarakennuskoneiden huolto- ja korjaustöistä
 • Oma-aloitteellisuutta ja itsenäistä työotetta
 • Asennetta ja halua oppia uutta
 • Kiinnostusta koneisiin ja tekniikkaan
 • Mahdollisesti matkustusvalmiutta

Kiinnostuitko?

Rekrykoulutus on ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus ja perehdytys uuteen ammattiin. Emme hae valmiita osaajia, vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi. Lyhyen koulutuksen kautta sinulla on mahdollisuus hyviin ansioihin. Tavoitteena on vakituinen työsuhde koulutuksen jälkeen ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät työnantajan palvelukseen. Kyseessä on työvoimakoulutus ja se on kohdennettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille ja esimerkiksi määräaikaisessa työsuhteessa oleva, keikkatyötä tekevä tai irtisanottu henkilö voi hakea koulutukseen.

Lue lisää koulutuksesta sekä kaivonporaajan työstä täältä: https://barona.fi/tyopaikka/uusi-tyo-kaivonporaajana/

Koulutukseen hakeminen:

Rekrykoulutuksen haku on kaksivaiheinen ja molemmat hakemukset tulee täyttää, jotta koulutukseen voidaan valita hyväksytysti. Täytäthän Rekrykoulutuksen hakemukset alla olevassa järjestyksessä, vaikka se voi tuntua hieman työläältä:

 • Täytä TE-toimiston koulutushakemus sähköisesti osoitteessa: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/695830 (URA-numero 695830 )
 • Täytä hakemuksesi Baronan järjestelmään oheisen "Hae"-painikkeen kautta, täytäthän huolellisesti myös tämän Baronan järjestelmän hakemuksen.

Koulutuksesta ja sen sisällöstä antaa lisätietoja Timo Rajala, puh. 0400 373 873, timo.rajala@taitotalo.fi

Työvoimakoulutuksen ajalta sinulla voi olla mahdollisuus saada työttömyysetuutta, työttömyysetuuden korotusosaa sekä kulukorvausta, joiden maksamisesta etuuden maksaja KELA tai työttömyyskassa päättää. Lisätietoja taloudellisista tuista antaa Työlinjan Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi